2009. február 11., szerda

Az ótestamentum egy vagy több istenéről.

Nos, AZ EREDETI SUMÉR MITHOSZ arameusra majd héberre való átültetésénél felmerült néhány probléma. Például az, hogy a sumér mithoszok mind asztrális mithoszok voltak ( mint minden normális ókori népnél ), vagyis AZ EMBERISÉG ÚTJÁRÓL BESZÉL KÜLÖNBÖZŐ CSILLAGVILÁGOKON ÉS ASZTROLÓGIA KORSZAKOKON KERESZTÜL! Ezt persze eléggé nehezen lehetett aktuál-politizálni és a vér-faj-kultusz központi tárgyává tenni.

Egyébként a héber Tóra maga sohasem tagadta, hogy az emberiség "sok istentől" származik: " Kezdetben Elohim teremTETTÉK az Eget és a Földet."

Elohim, vagyis Istenek, így többesszámban, elég egyértelmű utalás a FÖLDÖNKÍVÜLI TEREMTŐKRE, AKIK ANNAK IDEJÉN TERRAFORMÁLTÁK A FÖLDÜNKET.

Az igazi bajok csak az úgynevezett "keresztény" bibliafordításoknál kezdődtek, amikor is egyetlen fiktív zsidó isten uralma alá kellet vonni, mind az ó-, mind az újtestamentumot.

Miért? Azért, MERT ENÉLKÜL NEM LEHETETT VOLNA A JUDEOKERESZTÉNYSÉG A VILÁGTÖRTÉNELEM LEGAGRESSZÍVEBB, LEGFANATIKUSABB, LEGLÉLEKGYILKOSABB VALLÁSA!

Sokan úgy gondolják, hogy az Iszlám a legfanatikusabb vallás - ez tévedés! Ha csak összeszámolnánk az utóbbi 1400 évben a két vallás okozta áldozatok számát, akkor elég meglepő adatot kapnánk: kb. százszor annyi lenne a "keresztények" okozta gyilkosságok száma!

Másrészt az Iszlám sohasem tekintette a kereszténységet ellenségnek, csak idősebb testvérnek, az iszlám országokban ezért a keresztények mindig békésen élhettek, ha megfizették a fejadót. - Fordítva ez egészen a 19. századig elképzelhetetlen volt!

- A második kérdésedre: Természetesen nem lesz semmiféle pokol és hozzá még egy hollywoodi horror-akciófilm keretében megrendezett sírás és fogcsikorgatás, a szeretet egyetemes elve ezt kizárja - DE! Az már megint más kérdés, hogy a lélek, vagyis a személyiség, a fizikai teste levétele után, HOGYAN SZEMLÉLI A KORÁBBI ÉLETÉT!

Különböző lehetőségek vannak:

1. Ha a lélek a korábbi életében(szerepében) materialista volt. Ekkor nagyon hosszú idő kell neki, hogy az asztrális világban öntudatra ébredjen. A materialista tudatú lélek ugyanis AZT VÁRJA EL, HOGY A TÚLVILÁGON NINCS SEMMI! Az ilyen lélek kezdetben a legtöbb időt álomállapotban tölti, majd amikor felébred ( legtöbbször a fénylények inspirációjára ),azt a megdöbbentő felfedezést teszi, hogy A LÉTE ÉS TUDATA FÜGGETLEN A LEVETETT FIZIKAI TESTÉTŐL!

Ez a felismerés azonban egy öntudatos materialista számára legtöbbször egyáltalán nem hoz felszabadulást, ellenkezőleg: A SÚLYOS ÖNVÁDDAL, SZEMREHÁNYÁSSAL ÉS BŰNTUDATTAL ILLETI SAJÁT MAGÁT! Miért? Azért, mert ahogy a lélek panorámaszerűen VISSZATEKINT AZ ELŐZŐ ÉLETÉRE, látja és érzi !, hogy pusztán a materialista lelki alapállásából mennyi fájdalmat okozott másoknak.

Ilyenkor a lélek MAGA ÍTÉLI EL SAJÁT MAGÁT ( persze csak akkor, ha Ő SAJÁT MAGA ezt szükségesnek érzi! ), amely sokkal szörnyűbb ítélet, mint a fizikai világban végrehajtott minden nevetséges tárgyalás, ítélet, kivégzés stb.

De, kedves Barátaim, nem kell megijedni! A LÉLEK BÁRMELYIK PILLANATBAN LEÁLLÍTHATJA A BŰNHŐDÉS FOLYAMATÁT ( hiszen maga indította el azt ) ÉS ÖNTUDATRA ÉBREDHET A FÉNYBEN, OTT, AHOL MINDIG IS VOLT!

( A Lélek halál utáni útjának különböző lehetőségeiről majd az emberi életszakaszok elemzésénél részletesebben kitérek. )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése